Indicele BET al BVB a trecut de pragul de 10.000 de puncte

24
1 minut de lectură

Indicele BET al Bursei de Valori București (BVB) a trecut ieri de pragul de 10.000 de puncte și a atins astfel maximul ultimilor 12 ani, conform unui comunicat de presă al instituției. La finalul ședinței de tranzacționare din 13 ianuarie, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creștere de 0,71% față de ședința precedentă. Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de la nivelul indicelui BET în ultimii 12 ani.

Maximul istoric atins a fost consemnat pe 24 iulie 2007, când BET a înregistrat o valoare de 10.813 puncte. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o creștere de peste 35%.

BET reflectă evoluția celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepția SIF-urilor. În prezent, din componența BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), Digi Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), ALRO (ALR), MedLife (M), CONPET (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) și Bursa de Valori București (BVB).

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele