Îngrijorări față de o contraofensivă a companiilor de taxi

74
1 minut de lectură

Patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziție vehementă, după ce Guvernul a publicat proiectul actului normativ privind reglementarea companiilor din ridesharing, declară Cătălin Codreanu, președintele Coaliției pentru Economia Digitală, citat de Mediafax.

„Avem încredere că guvernul nu va ceda presiunilor și va alege să reprezinte interesul consumatorilor, prin crearea unui mediu competitional modern”, spune Codreanu.

Coaliția pentru Economie Digitală reprezintă companiile din ridesharing – Uber, Bolt și Clever.

”La o primă vedere, proiectul de OUG detaliază un proces complex de autorizare și verificare a platformelor, masinilor și șoferilor, similar cu cel din industria de taxi…Amintim însa că punerea în transparență nu schimbă cu nimic situatia de fapt. Incertitudinea și riscul sancțiunilor pentru șoferi au rămas, ceea ce face ca numărul șoferilor activi să rămână la jumătate din media zilnică. În continuare, timpul de așteptare rămâne ridicat, iar prețurile crescute. Adoptarea de urgență a proiectului pus în dezbatere publică este singura soluție pentru revenirea la normal”, a adăugat Cătălin Codreanu.

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică joi proiectul de ordonanță de urgență pentru reglementarea activității de ridesharing.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele