Inițiativa cetățenească ”Fără penali”, trimisă la CCR. Parchetul, sesizat

52
2 minute de lectură

Inițiativa cetățenească ”Fără penali în funcții publice”, inițiată de USR, va fi trimisă la Curtea Constituțională, în urma deciziei de miercuri a Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, chestor al Camerei, susține că listele ar fi fost verificate timp de circa patru luni iar verificările au relevat falsificarea a circa un milion de semnături.

Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav”, susține Rădulescu.

El spune că reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut ca listele de susținere a inițiativei legislative să fie trimise numai la CCR. ”Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General, în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a explicat Rădulescu.

Inițiativa legislativă de modificare a Constituției a fost înregistrată la Camera Deputaților pe 21 septembrie, anul trecut, iar în următoarele două zile au fost depuse 170 de dosare cu liste de susținători.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele