Instabilitate atmosferică în Capitală și temperaturi de 26 de grade. Coduri galbene de vijelii, grindină și ploi torențiale în restul țării

Meteorologii au emis, joi, o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până duminică, la ora 10.00, ce vizează averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, temperaturile maxime ajungând însă la valori de 26 de grade Celsius în weekend.

29
2 minute de lectură

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, începând de joi, 16 mai și până duminică, 19 mai vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat 25 l/mp.

Temperaturi maxime vor fi joi de 18-19 gradeCelsius; vineri, de 24 -25 de grade Celsius, iar sâmbătă, de 25-26 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 14 grade Celsius.

Situația în țară

Începând de joi, ora 10.00, până duminică, ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină, valabilă de joi, ora 12.00, până vineri la ora 6.00, care vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Brașov, Olt, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele