Premierul Bulgariei: ”Nu există un loc mai bun de trăit decât Uniunea Europeană”

Premierul bulgar Boiko Borisov a făcut o pledoarie pentru Europa, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, dar a precizat că pentru ţara sa ar fi o eroare să considere Rusia drept un inamic sau o ameninţare, relatează miercuri site-ul novinite.com şi agenţia de presă Focus.

34
1 minut de lectură

”Am fost în întreaga lume şi pot spune că nu există un loc mai bun de trăit decât Uniunea Europeană”, a spus şeful executivului de la Sofia, potrivit Agerpres.

Întrebat în legătură cu diferitele viziuni despre viitorul Europei, prezentate de preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul ungar Viktor Orbán, Borisov s-a ferit să critice atât ideea şefului statului francez privind o Europă integrată şi progresistă, cât şi modelul lui Orban al unei Europe de naţiuni suverane puternice.

Presa independentă bulgară a scris că piaţa media este dominată de oligarhi care sunt cel puţin într-o coaliţie amicală cu guvernul, în timp ce Reporteri Fără Frontiere a plasat Bulgaria pe poziţia 111 în clasamentul său privind libertatea presei în 2018, cea mai scăzută poziţie dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, mai notează Agerpres.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele