Premierul Bulgariei: ”Nu există un loc mai bun de trăit decât Uniunea Europeană”

Premierul bulgar Boiko Borisov a făcut o pledoarie pentru Europa, într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, dar a precizat că pentru ţara sa ar fi o eroare să considere Rusia drept un inamic sau o ameninţare, relatează miercuri site-ul novinite.com şi agenţia de presă Focus.

19
Boiko Borisov Sursa foto: Facebook

”Am fost în întreaga lume şi pot spune că nu există un loc mai bun de trăit decât Uniunea Europeană”, a spus şeful executivului de la Sofia, potrivit Agerpres.

Întrebat în legătură cu diferitele viziuni despre viitorul Europei, prezentate de preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul ungar Viktor Orbán, Borisov s-a ferit să critice atât ideea şefului statului francez privind o Europă integrată şi progresistă, cât şi modelul lui Orban al unei Europe de naţiuni suverane puternice.

Presa independentă bulgară a scris că piaţa media este dominată de oligarhi care sunt cel puţin într-o coaliţie amicală cu guvernul, în timp ce Reporteri Fără Frontiere a plasat Bulgaria pe poziţia 111 în clasamentul său privind libertatea presei în 2018, cea mai scăzută poziţie dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, mai notează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele