Investiții coreene de un miliard euro în imobiliarele din ECE

26
1 minut de lectură

Piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE) se bucură de un flux fără precedent de capital de peste mări, provenit din țări din întreaga lume, de la Africa de Sud, până la state din Asia, conform celui mai recent raport CEE Investment Report 2019: Thriving Metropolitan Cities, o publicație a Skanska, Colliers International și Dentons.

Spațiile de birouri totalizează acum 21,8 milioane de metri pătrați pe întreaga ECE, cu prognoze care indică o creștere de aproximativ 20% până în 2021, aducând sectorul la o suprafață totală de birouri de 26,5 milioane mp.

Investițiile de anul trecut pe piețele imobiliare din ECE au atins cca. 13,2 miliarde de euro, cu peste 5 miliarde de euro investiți pe piața de birouri.

Totodată, din 2013, regiunea ECE a reprezentat mai puțin de 3% din totalul capitalului cheltuit de investitorii asiatici în afara continentului natal, se arată în raport. În 2019, această cifră a sărit la 9,5% în ECE, și 14,5% în Europa. Valoarea totală a capitalului asiatic investit direct în ECE, din 2013 se ridică la 7,7 miliarde EUR, cifră apropiată de fluxurile germane de capital, de 8,6 miliarde de euro.

Raportul spune că în prezent investitorii din Coreea de Sud sunt cei mai activi pe piața imobiliară din ECE; în primul semestru din 2019, aceștia au investit peste 1 miliard de euro în întreaga regiune, ceea ce înseamnă mult peste investițiile germane în același interval.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele