Iohannis a respins integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă

48
3 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile, relatează Mediafax.

Iohannis a declarat că degringolada din aceste zile la nivelul Executivului confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să îi trateze pe români. Președintele a catalogat ca fiind „ridicole“ încercările ALDE de se spăla pe mâini de guvernare.

„Degringolada de la nivelul guvernării, care s-a accentuat în aceste zile, confirmă disprețul cu care PSD și ALDE continuă să-i trateze pe români. Propriile lor interese sunt, din nou, mai presus de interesele cetățeanului și de guvernarea acestei țări pentru oameni. Nu ar trebui să fie, însă, nicio surpriză pentru nimeni. Dimpotrivă, este rezultatul firesc a doi ani și jumătate de guvernare haotică, incompetentă și coruptă. Prin votul din 26 mai, românii le-au transmis PSD și ALDE un mesaj extrem de clar, pe care ei, PSD și ALDE, pur și simplu se fac că nu îl înțeleg“, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută miercuri, la Palatul Cotroceni.

Președintele a adăugat că este convins în continuare că un guvern PSD nu este potrivit pentru România, adăugând că „guvernarea toxică este ținută în viață“ de structura parlamentară votată în 2016.

„Într-o Românie normală, un vot precum cel de la referendumul din 26 mai ar fi determinat demisia imediată a Guvernului. Când 6,4 milioane de români îți spun direct că duci țara pe un drum greșit, nu îți mai rămâne nimic altceva de făcut decât să pleci acasă. În continuare sunt convins că un guvern PSD nu este potrivit pentru România și nu poate să rămână în funcțiune. Această guvernare toxică este încă ținută în viață de configurația parlamentară votată în decembrie 2016“, a mai spus șeful statului.

Președintele Iohannis a afirmat că țara noastră traversează o criză guvernamentală pe care nu este dispus să o gireze.

„România parcurge o criză guvernamentală, dar eu nu voi gira, prin deciziile mele, susținerea acestui guvern. PSD și ALDE, deopotrivă, sunt vinovate pentru eșecul acestei guvernări. Încercările ALDE de a se spăla acum pe mâini și de a se ține departe de această guvernare sunt pur și simplu ridicole. După ce ai stat la aceeași masă cu PSD și ai luat măsuri împotriva românilor și a României, după ce ai girat masacrarea legilor justiției și adoptarea de măsuri economice greșite, nu mai păcălești pe nimeni că nu ești vinovat“, a conchis șeful statului.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis șefului statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate și Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

De asemenea, șeful Executivului a transmis marți propunerile de miniștri interimari. Astfel Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru relația cu Parlamentul.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele