
Guvernul nu trebuie să se limiteze la o simplă rectificare bugetară, ci va trebui să facă o analiză cuprinzătoare, și să reevalueze si veniturile, care sunt în scadere, dar și cheltuielile, care sunt în creștere.

Prin aceasta epidemie avem o criza care nu este doar de sanatate publica, ci afecteaza întreaga economie . Va fi nevoie sa se declare o creștere probabil semnificativa a deficitului bugetar, este nevoie de bani mai multi in sanatate publica, pe partea de asiastență socială, șomajul, toate trebuie plătite, vom avea o situație a bugetului complicată. Este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine, Guvernul va trebui să facă o analiză curpinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede câteva schimbări. Să se reevalueze si veniturile – care sunt in scadere – dar și cheltuielile, care sunt in creștere”, a spus președintele.
Bugetul pe 2020, construit pe un deficit de 3,59% și o creștere economică de 4,1%. Veniturile erau prevăzute a avea o pondere de 31,89% din PIB, iar cheltuielile erau estimate la 35,4% din PIB.