Iohannis: Decizia CCR nu schimbă cu nimic situația. Dăncilă să meargă în fața Parlamentului

32
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul de peste 3 saptămâni, precizând că premierul este obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului să ceară un vot de încredere, informează Mediafax.

“Curtea Constituțională a luat azi în discuție actuala situație politică. Prima observație pe care aș face-o. Decizia de azi a Curții Constituționale nu schimbă cu nimic situația poltică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție prin plecarea ALDE de la guvernare și premierul e obligat să meargă să ceară un vot de încredere în fața Parlamentului”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că, din punctul său de vedere, magistrații CCR au ajuns “în mod corect și inevitabil exact la aceeași concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă de îndată în fața Parlamentului”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va lua o decizie cu privire la revocarea și numirea miniștrilor după ce va fi publicată motivarea hotărârii CCR de miercuri. Șeful statului a îndemnat-o din nou pe Viorica Dăncilă să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere al Guvernului.

„Celelalte chestiuni legate de numirile și revocările miniștrilor sunt de fapt blocaje generate de refuzul doamnei premier de a se prezentat în fața Parlamentului pentru a primi un vot de încredere. Deciziile mele referitoare la punerea în aplicare a deciziei CCR le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei care va fi probabil publicată în perioadă imediat următoare. Dar dacă doamna premeir Dăncilă dorește să se pună capăt acestei crize guvernamentale soluția e simplă. Doamna premier poftiți în fața parlamentului pentru votul de validare”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută miercuri la Cotroceni.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele