Iohannis, despre Cadrul Financiar Multianual: Președinția finlandeză nu procedează corect

19
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat, joi, nemulțumirea în legătură cu elaborarea proiectului privind Cadrul Financiar Multianual. Șeful statului susține că Președinția finlandeză la Consiliul UE nu procedează corect în acest demers, venind cu propuneri pe care acesta nu le agreează.

„Vom avea mâine așa numitul MFF, Cadru Financiar Multianual, și pot să vă spun că am nemulțumiri aici. Președinția noastră a făcut progrese, cu bună credință, cu parteneri împreună, s-au făcut progrese pe acest Cadru Financiar Multianual. Acum Președinția finlandeză mi se pare că nu procedează corect, fiindcă practic au solicitat să se meargă înapoi la ce a fost înainte de președinția noastră și au venit cu niște propuneri pe care nu le agreez și nu le sprijin sub nicio formă. Nu pot să fiu de acord să avem reduceri pe politică agricolă și pe politică de coeziune. Aceste lucruri mi se par greșite, este o abordare pe care nu o sprijină România și acest lucru îl voi spune foarte clar când ajungem la acest capitol”, a declarat Klaus Iohannis, înainte de participarea la Consiliul European.

Șeful statului a adăugat că alocarea banilor de către state din PIB va rezulta din negocieri.

„În ce privește alocarea de către state, dacă este 1% din PIB sau 1,1% sau, cum a cerut Parlamentul, 1,3% , care este greu de conceput, asta va rezultă din negocieri, dar după părerea mea nu putem să aruncăm pur și simplu așa în spațiu niște cifre fără să ținem cont de statele membre, și cam asta a făcut președinția finlandeză”, a subliniat Iohannis.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele