Iohannis, despre cazul Caracal: Cer abrogarea modificărilor aduse legilor justiției în ultimii doi ani

331
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis a declarat, legat de cazul Caracal, că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral, susținând că toți cei care au greșit trebuie să fie sancționați, indiferent dacă sunt de la Interne, STS sau alte instituții.

Abrogarea modificărilor aduse legilor justiției în ultimii doi ani:

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului PSD-ALDE să anuleze modificările aduse legilor justiției în ultimii doi ani.

“Statul român a fost profund slăbit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima-legile justiției pe care am încercat să le amân, dar pe care nu am putut să le opresc în totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar ele trebuie reparate. Cer Guvernului să ia măsuri acum, pentru că are pârghii dacă are o minină decență. Le mai cer abrogarea modificărilor legilor justiției și codurilor penale”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele spune că dacă nu va acționa actuala guvernare, atunci va crea o majoritate care să facă asta.

“E un pas obligatoriu pe care nu îl cerem doar noi, Comsiia de la Veneția, îl cer românii afectați de incompetența și corupția PSD. Dacă nu o vor face, vă promit că voi strânge o nouă majoritate care va face asta și care nu se va opri numai la acest lucru, ci va întări statul”,a mai spus președintele.

Despre referendumul Vioricăi Dăncilă:

Ca răspuns la propunerea premierului de a organiza un referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, Iohannis i-a recomandat “să uite de referendumuri absurde”.

“Atunci când fac apel la referendumuri nu mai au nicio credibilitate, iar îndemnurile lor nu mai au nicio valoare. (…) Sunt situații punctuale cu care voi veni în CSAT. Le cer să uite de referendumuri absurde, să își asume răspunderea pentru că ei sunt cei care pot lua decizii și să adopte soluții. Societatea românească s-a trezit e implicat și reacționează”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

„De asemenea analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor penru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a declarat Viorica Dăncilă, la Guvern.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele