Iohannis, despre coronavirus: Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

46
2 minute de lectură
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, ora 14:00, în vederea informării privind măsurile concrete pentru compaterea unei potențiale epidemii de coronavirus.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile. Situația din Italia a generat și generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul românilor și e de înțeles, dat fiind că mulți români locuiesc acolo. Eu sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile pentru a monitoriza ce se întâmplă în zonele aflate în carantină. Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc CSAT miercuri, 26 februarie, ora 14.00 pentru a discuta strategia de combatere a unei potențiale epidemii la nivel național”, a spus Klaus Iohannis.

Până la ora publicării acestei știri, șapte persoane au murit în Italia din cauza virusului gripal Covid-19, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 229, anunţă Serviciul de Protecţie Civilă, conform publicaţiilor Le Repubblica şi Corriere della Sera.

În Lombardia sunt peste 170.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele