Iohannis, despre invitația Vioricăi Dăncilă la dezbatere: Eu merg la întâlnirea de marți

34
3 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă va da curs invitației prezidențiabilului PSD Viorica Dăncilă la o dezbatere duminică la TVR, că va merge la întâlnirea pe care o va organiza marți cu politologii, presa și formatorii de opinie, relatează Mediafax.

„Eu o să merg marți la întâlnirea pe care o organizez eu cu politologi, jurnaliști, cu formatori de opinie. Vom avea o discuție așezată și foarte bună și lămuritoare pentru români“, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, la Baia Mare, întrebat dacă va merge duminică la dezbaterea cu Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă își menține poziția de a nu merge la o dezbatere cu prezidențiabilul PSD, șeful statului a răspuns: „Da, acea poziție a fost a mea de la bun început și rămâne cum am stabilit“.

Klaus Iohannis a explicat că refuză o confruntare cu Viorica Dăncilă deoarece PSD nu merită să fie legitimat.

„Din motivele pe care le-am expus. Fiindcă PSD-ul nu merită să fie legitimat, PSD-ul a guvernat împotriva românilor. Doamna Dăncilă a mimat un politician democrat și nu pot să intru într-o dezbatere cu o persoană care reprezintă un partid care a guvernat, efectiv, împotriva românilor“, a conchis Iohannis.

Reacția vine după ce Viorica Dăncilă l-a invitat pe contracandidatul ei la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, la o dezbatere duminică, la TVR. Ea i-a transmis acestuia și subiectele pe care le va aborda, „un mic sprijin de îmbărbătare“.

„Eu bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum. Îi voi da un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele, să aibă suficient timp să pregătească niște rspunsuri ceva mai pertinente decât celebrul „ghinion“. […] Dolmnule președinte, iată subiectele de duminică. 1. Ați promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români? 2. Cum v-ați făcut datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii, dacă ați stat mai mult în vacanțe decât la muncă?“, a afirmat Dăncilă.

Klaus Iohannis participă, vineri, la o întâlnire organizată de PNL la Baia Mare. Campania electorală pentru turul al doilea la prezidențiale a început, vineri, ora 00.00 și se încheie la 23 noiembrie, ora 7.00. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele