Iohannis eliberează posturile de la Transporturi și Dezvoltare

66
1 minut de lectură

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de revocare din funcție a vicepremierului Paul Stănescu și a ministrului Transporturilor Lucian Șova. Decizia președintelui survine celei a Curții Constituționale, sesizată de premierul Viorica Dăncilă, care a stabilit că președintele României nu poate bloca remanierea decisă de PSD.

Șeful statului nu a semnat și decretele de numire a Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi. Așadar, cele două posturi rămân libere.

Guvernul i-a transmis preşedintelui Iohannis, pe 20 noiembrie, cererile de revocare a miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării, propunându-i pe Lia Olguţa Vasilescu şi Ilan Laufer. Preşedinte Iohannis a refuzat revocarea titularilor de la cele două ministere – Lucian Şova şi Paul Stănescu – respingând implicit şi numirile Liei Olguţa Vasilescu şi a lui Ilan Laufer.

În 5 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că încă nu a finalizat analiza privind remanierile. Despre blocajul de care a fost acuzat de PSD, preşedintele a spus că responsabilitatea aparține exclusiv PSD, care ar fi ”incapabil” să vină cu ”oameni performanţi”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele