Iohannis îi cere lui Dăncilă să trimită o altă nominalizare în locul lui Plumb doar cu acordul său

35
3 minute de lectură
Sursa: Facebook

Klaus Iohannis transmite că respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European (PE) reprezintă un nou eșec major al PSD, care aduce prejudicii României. Șeful statului îi solicită Vioricăi Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea Rovanei Plumb în funcția de comisar european, transmite Mediafax.

„Audierea în Comisia juridică a Parlamentului European este o procedură excepțională, care a fost folosită acum tocmai din cauza problemelor foarte serioase de integritate ale candidatului propus de PSD. Îi solicit premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea doamnei Plumb pentru funcția de comisar european. PSD exportă incompetența peste granițele țării prin acțiuni politice repetate care afectează profund imaginea României. Pentru a nu amplifica prejudiciile aduse deja țării noastre, îi cer imperativ premierului Viorica Dăncilă să facă de urgență o nouă nominalizare pentru portofoliul de comisar european doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului”, susține Klaus Iohannis, într-o declarație de presă transmisă de Administrația Prezidențială.

Șeful statului a adăugat că respingerea Rovanei Plumb de către Comisia juridică a PE aduce prejudicii României.

„Respingerea candidaturii Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European reprezintă un nou eșec major al guvernării PSD, care aduce prejudicii României. Avem o nouă dovadă a incompetenței premierului Viorica Dăncilă, care a crezut că în Uniunea Europeană poți promova oameni în funcții de conducere pe baza recomandărilor de partid și a prieteniilor. I-am transmis explicit prim-ministrului încă de la începutul acestei proceduri de desemnare a comisarului european din partea României să nu o nominalizeze pe doamna Plumb, întrucât nu îndeplinește criteriile de integritate și profesionalism. Exista un risc evident ca o asemenea nominalizare să fie respinsă în Parlamentul European și premierul avea obligația să îl evite. Iată că această atenționare din partea mea a fost confirmată de votul negativ de astăzi din Comisia juridică”, se mai arată în declarația lui Iohannis.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele