Iohannis: Impactul revizuirii Standard & Poor’s, nemăsurabil pentru omul de rând

35
2 minute de lectură
Sursa: presidency.ro

Urmăriți-ne și pe Facebook

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că impactul revizuirii ratingului României de agenția Standard & Poor’s nu va fi măsurabil pentru omul de rând, dar că e posibil să fie influențate dobânzile pe creditele luate de țara noastră de pe piața internațională, relatează Mediafax.

„Nu mă aștept la un impact foarte mare. […] Pentru omul de rând impact nu va fi măsurabil, dar sigur că unii investitori se vor gândi încă o dată în plus dacă este cazul să investească în România sau nu și e posibil pe undeva să apară o mică influență și la dobânzile pe piața internațională“, estimează Iohannis.

Președintele a mai spus că revizuirea perspectivei ratingului României este cauzată de guvernarea anterioară.

„În primul rând, dar trebuie să vedem un pic de unde vine această retrogradare și este suficient să citim comunicarea Standard & Poor’s, care spune clar – această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă și de bugetul prost făcut de guvernul anterior, nu de acesta. Acesta abia a venit și a găsit situația gata deteriorată. Sunt convins că pe măsură ce vom continua, vom avea un buget mult mai solid pentru 2020, un comportament bugetar adecvat, se va reveni“, a mai spus liderul de la Cotroceni.

Agenția de rating Standard & Poor’s a revizuit perspectiva ratingului României la negativă, menținând actualele ratinguri – BBB-/A-3.

Agenția, care avertizează că ratingul ar putea fi redus pe parcursul următoarelor 24 de luni, invocă cheltuielile fostei guvernări, care au determinat actuala guvernare să revizuiască țintele fiscale pentru 2019 și 2020, pe fondul încetinirii economiei. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele