Iohannis, în fața studenților: Nu-i lăsați pe cei care promit mult, însă fac puțin, să vă frâneze dezvoltarea

40
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat vineri la Timișoara, unde i-a îndemnat pe studenți să meargă la vot, arătând că doar astfel își pot apăra interesele.

În discursul ținut la dezbaterea „Become your best! – printr-un învățământ superior de calitate”, șeful statului a mai afirmat că starea educației din România este una “dezastruoasă”, iar de vină pentru acest lucru sunt cei care guvernează.

Principalele declarații făcute de Klaus Iohannis:

  • În 2016, domnule rector, când am vorbit ultima dată aici, am încurajat studenții de atunci să participe la alegeri. Săptămâna viitoare veți avea din nou această ocazie, unii dintre dumneavoastră poate pentru prima dată.
  • Este oportunitatea de a vă face vocea auzită în configurarea direcției țării noastre, precum și a Europei în ansamblul său. Vă încurajez să o faceți!
  • Deși, din multe puncte de vedere, Timișul este în fruncea țării, prezența la vot a fost o excepție regretabilă în ultimii ani.     Astăzi ne confruntăm cu consecințele nefaste ale absenteismului.
  • Așa că, dragi studenți, mergeți la urne și apărați-vă interesele! Nu-i lăsați pe cei care promit mult, însă fac puțin, să vă frâneze dezvoltarea ca români și ca europeni! Mai mult, vă încurajez să vă implicați, pe mai departe, în viața publică a României!
  • Sunt aici generații care merită toate șansele pe care le are de oferit Uniunea Europeană. Este inacceptabil ca țara noastră să rămână atât de mult în urmă, în condițiile în care trăim într-una dintre cele bune perioade istorice ale continentului nostru, cu oportunități extraordinare, care pregătesc o veritabilă revoluție a educației.
  • Vorbim de noi programe de mobilitate, de voluntariat, de proiecte de cooperare între instituții din diferite state membre.
  • Mai este nevoie ca și cei care guvernează în România să înțeleagă faptul că situația de acum din educație, care este – păcat, dar trebuie să recunoaștem – dezastruoasă, nu mai poate continua.
  • Dacă nu știu sau, și nu vor să facă lucrurile mai bine, atunci să plece și să lase locul altora care se pricep. Pentru că nu ei, ci românii sunt cei care vor plăti pentru aceste eșecuri.

Discursul integral poate fi accesat AICI.

Citiți și: Iohannis: Trebuie să înceteze acest mod de guvernare, care transferă nota de plată în anii următori

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele