Iohannis: În scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi

59
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Președintele Klaus Iohannis a declarat că „în foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru algerea primarilor în două tururi”. Întrebat dacă este vorba despre o ordonanță de urgență, șeful statului a răspuns că Guvernul va face publică varianta la care va recurge.

„În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Veți primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Liderii PSD au decis în ședința Comitetului Executiv de marți că vor depune o sesizare la CCR în același timp cu depunerea unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul își asumă răspunderea pe adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi, potrivit Mediafax.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că există mai multe variante pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi, fie prin adoptarea unui proiect de lege în Parlament, fie prin asumarea răspunderii de către Guvern sau prin ordonanță de urgență.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele