Iohannis, pregătit să-l respingă pe Corlățean – surse

69
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis nu-l va accepta pe Titus Corlățean, propunerea PSD pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, din cauza modului în care, ca ministru de Externe, a organizat alegerile prezidențiale din 2014, potrivit unor surse politice, citate de Mediafax.

”Președintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, Titus Corlățean”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Potrivit surselor citate, motivul invocat de președinte este modul de organizare a alegerilor prezidențiale de către fostul ministru de Externe de atunci.

Din cauza problemelor la votul din diaspora, Corlățean a demisionat din funcția de ministru al Afacerilor Externe între cele două tururi de scrutin.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice și miniștri ai Justiției, Fondurilor Europene și Românii de Pretutindeni.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri dimineață că încă nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, afirmând că le-a cerut celor propuși să-și depună toate documentele, iar discuția va avea loc ulterior.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele