Iohannis: Putem scrie împreună viitorul Uniunii Europene

41
2 minute de lectură

Junker: Să spunem că totul merge prost e o eroare. Dar nici să spunem că totul merge bine și perfect. Ar fi incomplet

Summitul de la Sibiu se încheie cu un mesaj de unitate, de continuare a proiectului European și de coeziune, a spus președintele Klaus Iohannis.

” Putem scrie împreună viitorul Uniunii Europene. Ne-am dorit și am reușit să avem un summit al unității și determinării de a continua proiectul integrității europene, ca proiect de prosperitate și pace, atât spre interior, cât și spre exterior”, a spus Iohannis.

“Mă bucur că dinspre România pornește un mesaj pozitiv unitar al statele membre de a consolida Uniunea Europeană pe baza unui set clar de principii și valori. Acest mesaj de unitate rezonează cu motto-ul președinției Coeziunea ca valoare comună europeană“, a adăugat Iohannis.

Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a comentat, cu umor, că desi nu există perfecțiune în Uniunea Europeană, nici nu putem spune că totul merge prost.

De multe ori se spune că UE nu a știut să se ridice la înălțimea așteptărilor, dar avem peste 30 de directive care în proporție de 80% au fost adoptate. Este important să privim lucrurile europene îndeaproape și să constatăm că față de 2014 șomajul a scăzut și a revenit la un nivel comparabil cu cel de dinainte de criza din 2007. Deficitele au scăzut. Să spunem că totul merge prost e o eroare. Dar nici să spunem că totul merge bine și perfect. Ar fi incomplet”, a spus Juncker la conferința de presă din finalul summitului.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele