Macron: deciziile guvernului României au fragilizat statul de drept

185
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

În România există tensiuni provocate de deciziile guvernului, care au fragilizat statul de srept, însă vigilența președintelui Iohannis a menținut drumul drept, a avertizat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, la conferința de presă de la finalul summitului de la Sibiu.

”Da, cred că sunt tensiuni în România pentru că deciziile luate de Guvern au fragilizat statul de drept. Dar trebuie să observ că președintele Iohannis a fost constant prezent, vigilent, puternic pentru a ține drumul drept. Consider că pentru România, pentru poporul român, a fi un stat puternic în Uniunea Europeană presupune respectarea valorilor, a tuturor valorilor, inclusiv independența justiției. Tot ceea ce constituie statul de drept sunt elemente foarte importante”, a spus Emmanuel Macron.

Președintele Macron a adăugat că este de acord cu poziția Comisiei Europene pe acest subiect si că susține poziția președintelui Ioahnnis. Comisia Europeană, a continuat Macron, și-a făcut cunoscute opiniile, iar ”noi rămânem vigilenți”.

”Vreau să îi mulțumesc președintelui Iohannis pentru presedinția actuală, pentru organizare și pentru călduroasa primire”, a mai spus președintele Franței.

Lidia Moise
Lidia Moise este jurnalist, comentator și realizator de televiziune cu articole publicate în presa română și internațională. A fost publicist comentator la Televiziunea Română, unde a realizat emisiunile Jurnal economic și Express Economic. A fost director executiv al săptămânalului Revista 22. A fost redactor șef adjunct la România liberă, a condus departamentul economic al agenției de știri Newsin, a colaborat cu postul de știri economice Money Channel. A condus secția economică a cotidianului Evenimentul zilei. Lidia Moise este comentator al agenției Xinhua pentru economia regiunii Central și Est Europene.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele