Iohannis: “Românii sunt un popor liber și își exprimă voința prin vot, nu cu bâte”

Klaus Iohannis a declarat, luni la Ploiești, că cei care au instrumentat suprimarea protestele din 10 august au crezut că se mai poate și acum așa cum s-a putut la Mineriadă. Președintele a precizat că românii sunt liberi și se vor exprima prin vot, „nu cu bâte”.

29
2 minute de lectură

„Eu cred că să aflăm vinovații. O sincopă foarte tristă pe care au avut-o pe 10 august, în 2018, o manifestație pașnică. Au venit oamenii în concediu, în plină vară să arate că nu mai sunt mulțumiți și nu mai tolerează PSD. Reacția autorităților a fost disproporționată. Cei care au instrumentat suprimarea manifestației din 10 august probabil că au crezut că dacă s-a putut la Mineriadă se poate și acum. Și vă spun, dragii mei, nu se mai poate fiindcă românii sunt un popor liber și își exprimă voința prin vot, nu cu bâte. În UE au înțeles că românii vor să fie europeni, vor să adopte valorile UE, dar pentru asta e nevoie și de instituții serioase, de o justiție independentă, de combaterea corupției, de o economie bună”, a afirmat Klaus Iohannis, la evenimentul de lansare a volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, care a avut loc marți la Ploiești.

Potrivit Mediafax, șeful statului a mai spus că din cauza guvernelor PSD nu suntem astăzi în Spațiul Schengen și nu este ridicat Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

„Am avut multe discuții cu liderii europeni și despre Schengen și despre MCV și am fost extrem de aproape să le rezolvăm. Dar ce să vezi – am avut o guvernare din ianaurie 2017 care s-a apucat să îndoaie legile justiției pentru ei, nu pentru români. Și atunci au început să aibă îndoieli. Nimeni din UE nu are îndoieli în ceea ce privește poporul român. Nu asta e problema. Avem ambasadori români peste tot în lume. Problema este această guvernare pesedistă, eșuată care vrea să ne aducăm înapoi. De aia nu suntem în Schengen, de asta nu se ridică MCV. Singurii vinovați pentru faptul că nu suntem în Schengen sunt pesediștii din cauza guvernelor pesediște eșuate. Scrie chiar pe panoul lor. România merită mai mult decât PSD”, a conchis Iohannis.

La mitingul PSD de sâmbătă, de la Galați, liderul social-democraților spunea că asupra protestatarilor din Galați au fost găsite „pietre și bâte”. Dragnea a afirmat că oriunde merge PSD în țară este „un grup de bătăuși” care umblă după reprezentanții partidului. „Iohannis și ai lui vor să conducă România cu bâte”.

Citiți: Iohannis: Putem scrie împreună viitorul Uniunii Europene

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele