Iohannis: Trump este de părere că 2% din PIB pentru armată este puțin

89
1 minut de lectură

Președintele Klaus Iohannis a declarat că omologul său american, Donald Trump, este de părere că alocarea a 2% din PIB-ul țării pentru înzestrarea unei armate naționale din NATO „este puțin“. Despre această cotă, Iohannis a transmis că discuțiile vor trebui purtate în cadrul Alianței, relatează Mediafax.

„Această chestiune am discutat-o deja anul trecut la sesiunea NATO de la Bruxelles. Președintele Trump este de părere că 2% este puțin și va trebui să avem în NATO discuție despre această cotă, dar ea nu este o temă specifică bilaterală, pentru că noi suntem la 2%, ne ținem ce am promis și acest lucru a fost remarcat pozitiv“, a afirmat șeful statului român într-o conferință de presă susținută după întrevederea cu președintele Donald Trump, la Casa Albă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți seară, că în discuția cu Donald Trump a fost abordată și tema întăririi efectivelor militare americane în România, precizând că șeful de stat american a fost foarte interesat de această chestiune.

Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de Donald Trump, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele