Iohannis: Voi cere Parlamentului să se întrunească într-o sesiune extraordinară pentru alegerea primarilor în două tururi

33
2 minute de lectură
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seară că va cere Parlamentului să se întrunească într-o ședință extraordinară pentru alegerea primarilor în două tururi.

Urmăriți-ne pe Facebook.

„Guvernul a decis să-și angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerilor primarilor. Revenirea la două tururi e absolut democratică și normală. Îi sprijin total în acest demers. Este calea corectă de alegere a primarilor. Îi încurajez să meargă mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că, după ce documentul Guvernului va fi trimis la Parlament, „imediat” va cere sesiune extraordinară.

Totodată, șeful statului a apreciat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu contravine normelor Consiliului Europei, pentru că dă mai multe opțiuni alegătorului.

„Nu e în sensul restrângerii unor drepturi, dimpotrivă, se revine la alegerea în două tururi. Am verificat cu specialiștii din Administrația Prezidențială, nu contravine niciunei norme. Deciziile CCR s-a dat pe alte spețe, nu suntem în niciuna din ipotezele acelor decizii”, a adăugat Iohannis.

Reacția vine în contextul în care Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Urmăriți-ne pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele