IPS Andrei știe și fără teste cine are coronavirus. Sute de oameni, împărtășiți cu aceeași linguriță

365
3 minute de lectură
Sursa: captură video

Ziua de duminică a adus cu ea și prima amendă primită de un preot din Timiș care a ținut o slujbă religioasă cu 40 de participanți. Între timp, sute de oameni au fost împărtășiți cu aceeași linguriță, la Catedrala Mitropolitană din Cluj, în plină pandemie de coronavirus. Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a spus că niciunul dintre cei care s-au împărtășit nu este infectat cu coronavirus.

Ordonanța Militară nr. 2, emisă sâmbătă de autorități, precizează că se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, însă fără accesul public, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. Totodată, se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum opt persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliu.

Pastorul din Timiș a fost amendat cu 300 de lei.

Contactat de Cluj24.ro, mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfințitul Andrei, a insistat, fără să spună pe ce își bazează declarația, că nimeni dintre cei care s-au împărtășit nu era infectat cu coronavirus, astfel că nu s-a produs vreo infectare a altor persoane.

„Așa s-a procedat de o sută de ani, ca oamenii care vin la biserică, credincioșii noștri să fie împărtășiți cu o singură linguriță. Nu îi obligă nimeni pe credincioși să vină să se împărtășească. Până acum nu ne-am gândit la așa ceva. Trebuie să fim atenți, asta e clar, molima asta e periculoasă. Eu cred că credincioșii pot evita să se împărtășească“, a explicat mitropolitul.

Când i s-a atras atenția asupra faptului că în Italia au murit deja 17 preoți din cauza coronavirusului, IPS Andrei le-a dat dreptate jurnaliștilor, dar a insistat că nu sunt oameni infectați printre cei împărtășiți.

„Aveți dreptate. Eu zic că se vor căuta soluții. Până acum nu a fost necazul ăsta. Nu sunt cazuri de oameni infectați cu coronavirus, care să se fi împărtășit. Din nou, vă spun că aveți dreptate. Noi trebuie să avem grijă de părinții și bunicii noștri. Suntem primii chemați să le spunem că trebuie să se ferească. Găsim soluții“, a spus el. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele