Iran | O escaladare suplimentară a tensiunilor ar fi foarte periculoasă – MAE german

81
1 minut de lectură

Germania a denunțat sâmbătă sechestrarea “nejustificabilă” de către Iran a unui tanc petrolier britanic în zona Strâmtorii Ormuz și a avertizat că această acțiune exacerbează în mod periculos situația deja tensionată din regiune, informează cotidianul The New York Times, preluat de Mediafax.

“Îndemnăm Iranul să elibereze imediat (…) nava și echipajul ei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

O escaladare suplimentară a tensiunilor “ar fi foarte periculoasă (…) ar submina toate eforturile în desfășurare pentru găsirea unei soluții la criza actuală”, a adăugat oficialul german.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autoritățile britanice au transmis că nu au reușit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” și are 23 de persoane la bord.

Citiți și: VIDEO Gest de forță. Iranul difuzează filmul captutării petrolierului britanic

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele