Iranul a renunțat să mai aplice o parte din angajamentele prevăzute în Acordul nuclear

La ordinul consiliului de securitate de la Teheran, Iranul a încetat în mod oficial să aplice unele angajamente cuprinse în Acordul nuclear cu marile puteri, a declarat un oficial din cadrul autorității iraniene pentru energie atomică, citat de agenția ISNA, informează postul Euronews, preluat de Mediafax.

58
1 minut de lectură

Cu o zi înainte de anunțul făcut de Teheran, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat de la Soci că Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar vor reacţiona adecvat dacă vor fi atacate obiective americane.

Săptămâna trecută, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu își respectă promisiunile făcute în acord, inclusiv privind eliminarea sancțiunilor economice.

Puterile europene semnatare (Marea Britanie, Franța și Germania) au avertizat ulterior Iranul că vor exista consecințe serioase dacă încalcă condițiile Acordului atomic.

“Vom continua să sprijinim cât mai mult posibil cu toate instrumentele noastre și cu toată voința noastră politică”, a declarat, luni,
Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe, înainte de o întrevedere cu miniștrii de externe ai Marii Britanii, Franței și Germaniei.

Preşedintele Donald Trump a decis anul trecut retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul.

Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat miercuri că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, acțiune criticiată ferm de puterile europene.

Citiți și: Trump neagă planul de trimitere a 120.000 de militari în Iran. „Dacă am plănui aşa ceva, am mobiliza mult mai mulţi”

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele