Pompeo, declarații alături de Lavrov, la Soci: SUA nu vor tolera implicarea Rusiei în alegerile din 2020

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că Washingtonul nu va tolera intervenția Rusiei în alegerile prezidențiale din 2020, relatează Reuters, preluat de Mediafax.

36
Mike Pompeo și Serghei Lavrov Sursa foto: Captură video

Pompeo a declarat la Soci că a fost destul de clar când i-a explicat lui Lavrov să nu se mai repete scenariul de la alegerile din 2016 când Washingtonul a acuzat Moscova că a intervenit în procesul electoral american.

Rusia a negat acuzațiile de implicare în campania electorală din 2016.

De asemenea, Pompeo a declarat că i-a transmis Moscovei să elibereze navigatorii ucraineni reținuți după conflictul de anul trecut în care Rusia a acuzat faptul că două nave militare ucrainene ar fi pătruns ilegal în apele teritoriale ruseși să colaboreze cu noul președinte al Ucrainei pentru a restabili pacea în estul țării.

Iran și Venezuela

Pompeo a mai declarat că este timpul ca liderul venezuelean Nicolas Maduro, un aliat al Rusiei, ar trebui să își dea demisia.

În altă ordine de idei, Statele Unite nu vor război cu Iranul, dar vor reacţiona adecvat dacă vor fi atacate obiective americane, a mai declarat marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo, după întrevederea cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„În mod absolut, noi nu vrem război cu Iranul”, a afirmat Mike Pompeo în staţiunea Soci, situată pe litoralul rus al Mării Negre, informează cotidianul Le Figaro şi Agenţia France-Presse.

„Dar le-am arărat clar iranienilor că dacă vor fi atacate interesele americane, în mod categoric vom riposta adecvat”, a subliniat Mike Pompeo, citat de Russia Today.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a exprimat speranţa că informaţiile referitoare la trimiterea a 120.000 de militari americani în Orientul Mijlociu nu sunt adevărate.

„Sper că zvonurile referitoare la presupusa mobilizare de către armata SUA a 120.000 de militari sunt lipsite de fundament, mai ales că regiunea este afectată deja de o serie de conflicte”, a afirmat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass, preluată de Mediafax.

Citiți și: Trump neagă planul de trimitere a 120.000 de militari în Iran. „Dacă am plănui aşa ceva, am mobiliza mult mai mulţi”

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele