Iranul clasifică forțele armate americane drept organizații teroriste

21
1 minut de lectură

Parlamentul iranian a adoptat, în unanimitate, un proiect de desemnare a tuturor forțelor militare americane ca organizații teroriste, în urma operațiunii coordonate de către Statele Unite, prin care generalul Qassem Soleimani a fost ucis, informează Al Jazeera, citat de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Potrivit proiectului, toți militarii americani, angajații Pentagonului și ai organizațiilor afiliate, dar și cei care au participat efectiv la asasinarea lui Soleimani, au fost declarați „teroriști”.

„Toți colaboratorii acestor forțe, inclusiv militari, membri ai serviciilor de informații, serviciilor financiare sau logistice vor fi considerați colaboratori ai teroriștilor”, se arată în documentul adoptat de Parlamentul de la Teheran.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, autoritățile iraniene au lansat mai multe amenințări la adresa Statelor Unite.

Ca răspuns la avertismentele Iranului cu represalii, președintele Statelor Unite, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de site-uri iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adâncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele