Iranul condamnă o persoană la moarte, acuzată de spionaj în favoarea SUA

22
2 minute de lectură
Sursa: Pixabay

Instanțele iraniene au condamnat o persoană la moarte pentru spionaj în favoarea SUA, alte două persoane fiind închise timp de 10 ani pentru acelaşi lucru, iar a patra persoană a primit 10 ani de închisoare pentru spionaj pentru Marea Britanie, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

“O persoană a fost condamnată la moarte pentru spionaj în favoarea Americii, dar hotărârea a fost atacată”, a declarat purtătorul de cuvânt al justiției, Gholamhossein Esmaili, citat de către site-ul de știri juridice Mizan, preluat de sursa citată.

Ceilalți doi bărbați, identificați ca Ali Nefriyeh și Mohammad Ali Babapour, au primit sentințe finale de 10 ani fiind acuzaţi de spionaj pentru CIA și au primit ordin să ramburseze 55.000 de dolari pe care i-au primit.

Mohammad Amin-Nasab a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea serviciilor de informații britanice, a adăugat Esmaili.

Verdictele vin pe fondul tensiunilor din ultima perioadă dintre Teheran și Statele Unite, de când președintele Donald Trump s-a retras din acordul nuclear cu Iranul din 2015 și a reimpus o serie de sancțiuni care au destabilizat economia iraniană pentru a forța Teheranul să renegocieze pactul.

Nu se ştie dacă vreunul dintre cazuri este legat de anunțul Iranului din iulie privind capturarea a 17 spioni care lucrau pentru CIA.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele