“Iranul va riposta ferm la orice agresiune sau ameninţare din partea Americii”

63
2 minute de lectură

Administraţia din Iran a avertizat, sâmbătă, Statele Unite că armata iraniană va reacţiona “ferm” la orice agresiune militară, în contextul tensiunilor dintre Teheran şi Washington, relatează agenţia de presă Tasnim, citată de Reuters, preluată de Mediafax.

“Indiferent ce decizie vor lua oficialii americani, noi nu vom permite încălcarea suveranităţii Iranului. Iranul va riposta ferm la orice agresiune sau ameninţare din partea Americii”, a declarat sâmbătă Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran.

“Orice greşeală a inamicilor Iranului, în special a Americii şi a aliaţilor regionali, ar fi ca şi cum ar ataca un butui cu pulbere care va arde America, interesele sale şi aliaţii”, a avertizat, la rândul său, Abolfazl Shekarchi, purtătorul de cuvânt al Armatei iraniene.

Administraţia Donald Trump a cerut organizarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei cu Iranul, acuzat că a doborât o dronă militară americană.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că drona militară a Statelor Unite care a fost doborâtă era escortată de un avion în care erau zeci de militari americani, subliniind că au evitat atacarea celui de-a doua aeronave. Gardienii Revoluţiei din Iran afirmă că drona militară americană ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a declarat, vineri, că pregătise un atac asupra Iranului, dar l-a anulat în ultimul moment, pentru a evita producerea de victime.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele