Irina Begu, eliminată în turul doi la Australian Open

Irina Begu (70 WTA) a părăsit Australian Open încă din turul doi, după ce a cedat, în două seturi, în fața sportivei Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA). Partida a durat o oră și zece minute și s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-3.

Sportiva româncă a trecut prin momente de deconectare, serii de greșeli și puncte cedate. S-a văzut lipsa de încredere, de ritm și agresivitate și a părut fragilă în momentele decisive, relatează Mediafax.

Cu o adversară în formă, care pentru moment reuşeşte să repete la Melbourne evoluţia de la Sydney, din săptămâna premergătoare Australian Open, slăbiciunile din acest moment ale Irinei s-au văzut clar. Kvitova a lovit câştigător de 26 de ori, depăşind cu şase unităţi numărul greşelilor neforţate, a convertit toate mingile de break avute pe lansarea Irinei, a obţinut trei break-uri de la 30-0 pentru româncă şi se anunţă, o dată în plus, o candidată serioasă pentru fazele finale ale turneului.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.