Isărescu: Nu agreăm o depreciere a cursului, avem acțiuni și intervenții

32
1 minut de lectură
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu / Foto Bogdan Cristel

Banca Națională nu agreează o depreciere a cursului de schimb pentru echilibrarea deficitului de cont curent, fiind nevoie de o serie de măsuri monetare, fiscale și de reformă structurală combinate, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, relatează Mediafax.

Isărescu spune că în privința balanței de cont curent, socotită „preocupantă” de Consiliul de Administrație al BNR în comunicatul ce a urmat ședinței de politică monetară, se remarcă o deteriorare la servicii, chiar dacă presiunea importurilor a mai scăzut. „Ne-am propus, într-un an electoral, să fim ambițioși dar cu măsură”, a spus Isărescu, care apreciază că ajustări de natură fiscală sunt greu de făcut în această perioadă, iar pentru a echilibra situația sunt necesare de măsuri combinate de natură monetară, fiscală și reforme structurale.

În contextul discuției legată de evoluția monedei naționale, guvernatorul BNR a remarcat că forintul și zlotul au înregistrat depecieri mai accentuate în acest an decât leul. Leul s-a depeciat cu 3%, în timp ce moneda ungară a scăzut cu 8% iar cea poloneză cu 4 – 5%.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele