Jeremy Corbyn a condamnat „lovitura de stat îngrozitoare” din Bolivia

55
2 minute de lectură

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a catalogat demiterea preşedintelui bolivian Evo Morales ca fiind o „lovitură de stat îngrozitoare”, pe care a condamnat-o cu vehemenţă, relatează site-ul publicaţiei The Daily Mail, citat de Mediafax.

Oficialul britanic a transmis, prin intermediul unei postări pe platforma Twitter, că evenimentele petrecute în Bolivia reprezintă o lovitură de stat care subminează democraţia din statul sud-american. „Să îl văd oe Evo Morales care, alături de o mişcare puternică, a adus atât de mult progres social, forţat să demisioneze de către armată este îngrozitor”, a apreciat Corbyn.

„Condamn această lovitură de stat împotriva cetăţenilor bolivieni şi susţin democraţia, justiţia socială şi independenţa”, a adăugat liderul laburist.

Evo Morales, aflat la conducerea Boliviei de aproape 14 ani, a declarat duminică că se va retrage din funcţia prezidenţială după ce armata a cerut demiterea sa, iar aliaţii săi l-au părăsit, în contextul protestelor de stradă ce persistă de săptămâni. Fostul preşedinte bolivian a încercat să sfideze reglementările constituţionale, preluând un al patrulea mandat la conducerea statului.

Mai mulţi ofiţeri de poliţie s-au alăturat sâmbătă mişcării de protest a cetăţenilor în cel puţin trei oraşe boliviene, contestând rezultatele alegerilor prezidenţiale din ţară şi solicitând demiterea preşedintelui Evo Morales. Cel puţin trei persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari şi susţinătorii preşedintelui Morales de la începutul manifestaţiilor, pe 20 octombrie.

Urmăriți-ne pe Facebook: Reporter Global.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele