Jocurile Olimpice ar putea fi amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Canada s-a retras din competiție

56
2 minute de lectură
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Internaţional Olimpic va decide în patru săptămâni soarta Jocurilor Olimpice, care se află sub semnul întrebării, din cauza pandemiei de coronavirus.

Conducerea executivă din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a avut o şedinţă, astăzi, în urma solicitării a mai multor Comitete Naţionale de a amâna competiţia.

Forul olimpic nu ia în calcul o anulare a competiţiei de la Tokyo, iar varianta cea mai posibilă este amânarea, scrie BBC. Preşedintele Thomas Bach a afirmat, vineri, pentru prima dată, că sunt luate în calcul mai multe scenarii în privinţa organizării.

Echipa olimpică a Canadei a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice

Echipa olimpică a Canadei a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice, respectiv Jocurile Paralimpice din vara acestui an. Oficialii canadieni cer ca cea mai importantă competiţiei sportivă din lume să fie decalată cu un an.Potrivit DailyMail, anunţul oficialilor canadieni a venit imediat după ce prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este „inevitabilă”.

Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, iar dacă ediţia din acest an de la Tokyo nu se va desfăşura conform calendarului ar reprezenta o premieră istorică.

Campionatul European de fotbal ce ar fi trebuit să se desfăşoare tot în vara acestui an a fost reprogramat pentru vara lui 2021. Comitetul Internaţional Olimpic va decide în patru săptămâni soarta Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate în perioada 24 iulie – 9 august.

Pandemia de coronavirus a făcut peste 13.000 de victime la nivel global.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele