Joe Biden își anunță candidatura la prezidențialele din 2020

48
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

După luni de zile de deliberări, fostul vicepreședinte american Joe Biden și-a anunțat astăzi decizia de a candida pentru a treia oară în vederea nominalizării democrate la cursa prezidențială.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui clip de campanie în care Biden a criticat mitingul adepților supremației albe ce a avut loc în Charlottesville, Virginia, în august 2017, precum și modul cum președintele Donald Trump a comentat pe marginea acestui miting, relatează CNN.

Trump „a spus că sunt oameni excepționali de ambele părți. Cu aceste cuvinte, președintele Statelor Unite a pus semnul egalității morale între cei care promovează ura și cei care au curajul să i se opună. În acel moment, am știut că amenințările cu care se confruntă națiunea noastră nu se compară cu nicio altă amenințare la care am asistat vreodată în viața mea“, a spus Biden.

Fostul vicepreședinte a conturat alegerile prezidențiale din 2020 sub forma „bătăliei pentru sufletul națiunii“.

„Valorile de bază ale națiunii, imaginea noastră în lume, democrația noastră, tot ce a făcut din America ceea ce este se află sub amenințare“, a subliniat Biden în clipul electoral, adăugând: „Din acest motiv îmi anunț candidatura la președinția Statelor Unite“.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele