Juncker: Producerea unui Brexit fără acord va duce la “declinul” Marii Britanii

31
1 minut de lectură
Foto: Agerpres / EPA

Producerea unui Brexit fără acord va avea ca rezultat „declinul” Marii Britanii și „slăbirea surselor de dezvoltare” de pe continent, a declarat președintele în funcție al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează site-ul Politico.eu, citat de MEDIAFAX.

Într-un interviu publicat de Les Echos, Juncker a declarat că „nu acceptă” jocul de a „transmite vina eșecului privind negocierile asupra Uniunii Europene”, adăugând că este vina Marii Britanii și nu a Blocului comunitar.

Premierul Boris Johnson speră să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să accepte noile sale propuneri privind Brexit. Boris Johnson a formulat propuneri generale privind frontiera dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, pledând pentru o perioadă de tranziţie limitată şi anunţând că aşteaptă compromisuri din partea Uniunii Europene.

Uniunea Europeană a reacţionat cu reticenţă la noile propuneri formulate de Guvernul de la Londra şi a anunţat că le va analiza în profunzime.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele