Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

33
1 minut de lectură

Celebrul designer vestimentar german Karl Lagerfeld (foto) a murit astăzi, la vârsta de 85 de ani, la Paris. Director de creație la Chanel și Fendi, Lagerfeld a fost una dintre cele mai prolifice figuri ale industriei vestimentare și a lucrat în domeniu până în ultimul moment al vieții.

Între altele, Lagerfeld a mai realizat piese vestimentare pentru propria colecție și a colaborat cu H&M. Starea de sănătate a designerului s-a deteriorat în ultimele săptămâni, Lagerfeld ratând participarea la mai multe prezentări de modă, relatează BBC.

Numeroși grei ai industriei i-au adus un ultim omagiu designerului, între care Donatella Versace.

„Suntem profund întristați de vestea decesului lui Karl Lagerfeld. Contribuția sa imensă la industria modei a schimbat îmbrăcămintea femeilor și percepția lor despre modă. A inspirat și va continua să inspire generații întregi de designeri“, a spus Caroline Rush, directorul executiv al Consiliului Britanic pentru Modă.

Născut Karl Otto Lagerfeldt, în 1933, în Germania interbelică, designerul și-a schimbat numele de familie în Lagerfeld, considerând că este „mai comercial“. A emigrat la Paris în adolescență, unde a devenit asistent al lui Pierre Balmain, înainte de a lucra pentru Fendi și Chloe, în anii ’60. Însă designerul este cel mai cunoscut pentru asocierea sa cu Chanel. Și-a început cariera în cadrul brandului în 1983, la un deceniu după decesul lui Coco Chanel.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele