Kenny Rogers, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti din toate timpurile, a murit

122
2 minute de lectură
Twitter

Cântăreţul de muzică country Kenny Rogers a murit acasă, la vârsta de 81 de ani, a anunțat vineri, aproape de miezul nopții, Variety. Publicația a făcut o lungă prezentare a artistului care a dominat topurile pop și country în anii ’70 -’80 și a câștigat trei premii Grammy.

„Avea 81 și a murit pașnic acasă, din cauze naturale”, a declarat un reprezentant al artistului.

Sâmbătă dimineața, Hollywood Life a dat știrea în regim de BREAKING după ce familia artistului a confirmat decesul acestuia pe Twitter: „Familia Rogers anunță cu tristețe că Kenny Rogers a murit aseară la 10:25”.

Înmormântarea se va organiza într-un cadru restrâns din cauza pandemiei cu noul coronavirus.

Cântăreţul şi compozitorul Kenny Rogers (Kenneth Donald Rogers) s-a născut la 21 august 1938, în Houston, Texas. A ştiut că va urma o carieră muzicală din vremea în care era elev de liceu. Şi-a cumpărat o chitară şi a început să cânte cu grupul Scholars. Trupa a avut câteva succese, dar în 1958 Kenny Rogers a înregistrat singur piesa “That Crazy Feeling”.

A fost unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi ai genului country în Statele Unite şi în lume. Deşi este definit în primul rând de genul country, Kenny Rogers a dominat topurile muzicale cu peste 120 de single-uri din diferite stiluri muzicale şi a vândut 130 de milioane de discuri în toată lumea, devenind astfel unul dintre cel mai bine vânduţi artişti din toate timpurile.

În 2013, Kenny Rogers a devenit membru al Country Music Hall of Fame and Museum.

În 2015,Rogers a început un turneu de rămas bun la care a renunțat în 2018 din cauza problemelor de sănătate. „Mi-a plăcut foarte mult această ocazie de a-mi lua rămas bun de la fani. Nu aș putea niciodată să le mulțumesc în mod corespunzător pentru încurajarea și sprijinul pe care mi l-au oferit de-a lungul carierei mele și pentru fericirea pe care am trăit-o de fiecare dată”, a declarat el.

Printre invitații care i s-au alăturat în  The Gambler’s Last Deal Tour s-au numărat Dolly Parton, Lionel Richie, Don Henley, Kris Kristofferson, Alison Krauss, Chris Stapleton, Little Big Town, Reba McEntire, Flaming Lips și Judds.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele