Klaus Iohannis a promulgat Legea de aprobare a plafoanelor bugetare pe 2020

72
2 minute de lectură
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pentru anul 2020, după ce Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, informează Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

La 12 decembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind aprobarea plafoanelor bugetare pentru anul 2020.

„Plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este în anul 2020 de -3,60 %, iar în anul 2021 de -3,34%. Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 9,7% în anul 2020 şi de 9,4 % în anul 2021“, prevede articolul 2 din Lege.

Totodată, legea prevede că plafonul privind datoria publică, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfârşitul anului 2020, este de 40% din PIB.

„În anul 2020, plafonul privind finanţările rambursabile, care pot fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1.200 milioane lei, iar plafonul privind tragerile din finanţările rambursabile contractate, sau care urmează a fi contractate de către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1.300 milioane lei. Valoarea aferentă finanţărilor rambursabile, care poate fi autorizată pentru o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, este de maximum 100 milioane lei anual“, mai prevede legea inițiată de Guvern.

Executivul precizează, de asemenea, că obiectivul bugetar pe termen mediu este reprezentat de atingerea unui nivel al soldului structural anual al administraţiei publice de -1 % din produsul intern brut. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele