Klaus Iohannis către medici: Vor veni zile și mai grele, noi, politicienii, vom face tot ce putem

146
3 minute de lectură
Foto: Presidency

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj după întâlnirea pe care a avut-o cu câțina miniștri din guvernul Orban.

Șeful statului și-a început declarația cu „un gând bun și încurajare pentru suceveni” și i-a asigurat că măsura de carantinare a municipiului și a comunelor limitrofe este una corectă, luată la timp.

„ A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiul Suceava și comunele care înconjoară municipiul Suceava. Această măsură a fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă. Dar, dragi suceveni, nu sunteți singuri! Suntem cu toții, în gând, alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar pentru municipiul Suceava și comunele din jur să și ajungă acolo. ”, a transmis Iohannis sucevenilor. I-a sfătuit să respecte normele de igienă și de distanțare socială.

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja”, a spus președintele.

Apoi, Klaus Iohannis s-a adresat medicilor și cadrelor medicale din întreaga țară. „Un gând bun și o încurajare pentru medici și întregul personal medical. Știu că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare a populației împootriva acestei epidemii. Știu că nu este simplu și știm cu toții că, din păcate, vor veni zile și mai grele. Avem încredere în voi, iar noi, autoritățile, politicienii, vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie pentru a asigura materialele de protecție de care aveți nevoie”, a spus președintele.

În încheiere, șeful statului a spus că a discutat toate aceste lucruri cu miniștrii prezenți la întâlnire și cu șeful DSU, Raed Arafat. Este optimist pentru că „lucrurile se mișcă, se fac achizițiile necesare, autoritățile își fac treaba”.

„Au început să sosească de peste tot comenzi, materiale de protecție, măști, halate de protecție, alte materiale. Lucrurile se mișcă. Autoritățile s-au mișcat și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Se va face peste tot în spitale instructajul personalului. Am solicitat celor reponsabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale, ca să puteți să continuați achizițiile care sunt absolut necesare în această perioadă”, a explicat Iohannis.

Un alt subiect de discuție a fost legat de măsurile de protecție socială: plățile pentru șomaj, pentru șomaj tehnic și protejarea categoriilor mai vulnerabile.

La întâlnire au participat premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătar, ministruil Muncii, Violeta Alexandru și șeful DSU, Raed Arafat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele