Iohannis: Referendumul a trecut cu brio. În urma acestui rezultat guvernul PSD trebuie să plece

262
2 minute de lectură

Președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă duminică seară la ora 21.00, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

  • Sutneți fantastici, vă felicit! Ați participat astăzi în număr mare la alegeri și referendum. Participarea este senzațională. Avem în jur de 50% la europarlamentare și în jur de 40% la referendum.
  • Ați dat un vot clar, un vot ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician. Referendumul a trecut cu brio. Așadar, ați votat clar și ferm pentru o politică corectă, pentru o justiție dreaptă, independentă, pentru bună guvernare, pentru români și pentru România.
  • Vă mulțumesc pentru această participare.
  • Am avut sprijin din partea unor partide politic eîn felul în care am reușit să-i mibilizez pe alegători. Aș menționa sprijinul PNL, am avut însă un sprijin consistent și din partea Alianței USR PLUS. Din păcate nu peste tot lucrurile au mers bine.
  • Am văzut cu toții cozile interminabile la multe secții de votare mai ales în diaspora. Le mulțumesc românilor care au avut răbdare.
  • PSD, a doua oară deja, și în 2014, și în 2019, și-a bătut joc de români, mai ales de românii din diaspora.
  • PNL a obținut un rezultat foarte bun. USR a obținut un rezultat fooarte bun. PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din cei doi ani și jumătate de guvernare. Nimic nu au făcut, nimic nu au primit. Este o cădere imensă pentru PSD de la alegerile din 2016 până azi.
  • În urma acestui rezultat, guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpretat în niciun alt fel.

Context. Referendumul pentru justiție, convocat de șeful statului, a reușit să treacă pragul de validare încă de după-amiază, puțin după ora 17.00, conform datelor prezenței la vot furnizate de Biroul Electoral Central.

Președintele Iohannis a criticat dur guvernul, pe parcursul zilei de duminică, pentru gestionarea procesului electoral, o gestionare dezastruoasă, potrivit formulării folosite de Iohannis.

Citiți și: România este Europa! De „10 august” și „26 mai” ar trebui să se vorbească și în școli

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele