Kosovo | Premierul demisionează, suspectat fiind de crime de război

135
1 minut de lectură

Premierul kosovar Ramush Haradinaj și-a anunțat vineri demisia din funcție din cauza faptului că a fost citat de un tribunal pentru crime de război de la Haga pentru a fi chestionat în legătură cu violențele din timpul războiului din Kosovo, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

”Motivul pentru care am luat această decizie este acela că am primit calitatea de suspect din partea Tribunalului Special”, a declarat Haradinaj, adăugând că va merge la Haga săptămâna viitoare.

Haradinaj, un fost lider de gherilă, care a negat întotdeauna orice fărădelege, a declarat că este pregătit să facă față oricăror acuzații.

Tribunalul Special pentru Kosovo de la Haga a fost fondat în 2015 pentru a-i judeca pe foștii membri de gherilă ai Armatei de Eliberare din Kosovo pentru presupuse crime de război care au avut loc între 1998-1999 și care a condus la independența față de Serbia.

Demisia acestuia vine în contextul în care Curtea Supremă de la Haga a decis vineri că Olanda este parțial responsabilă pentru uciderea a 300 de bărbați musulmani la Srebrenița, Bosnia, în anul 1995.

În februarie 2007, Curtea Internațională de Justiție a concluzionat că masacrul de la Srebrenița este un act de genocid, comis cu intenția de a distruge parțial grupul musulman din Bosnia Herțegovina.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele