Kremlinul exclude posibilitatea unor discuţii pe tema anexării Crimeei în „formatul Normandia“

33
1 minut de lectură
epa07689092 The sun shines through the clouds on Kremlevskiy Proyezd street as people walk in front of the Kremlin (background C) in downtown Moscow, Russia, 02 July 2019. EPA/MAXIM SHIPENKOV
Foto – Agerpres

Kremlinul a exclus, luni, ca problema Crimeei să facă obiectul discuţiei în cadrul negocierilor în aşa-zisul „format Normandia“ (Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania), potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că tema Crimeei este închisă pentru „formatul Normandia“.

„Nu se pune problema abordării temei legate de Crimeea în niciun fel de format, fie Normandia, fie altul. Problema a fost închisă la vremea respectivă (în 2014). Crimeea nu se mai discută în niciun fel de format“, a insistat Peskov.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat în cursul unei conferinţe de presă că la viitoarea întâlnire în „formatul Normandia“ va aborda problema „ocupării Crimeii de către Rusia“, indicând că nu există în prezent un alt cadru de discuţii în care să fie examinată problema anexării Crimeei.

Citiţi articolul integral aici.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele