Lavrov cere Republicii Moldova să renunțe la discriminarea presei de limbă rusă

41
1 minut de lectură

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că autoritățile din Republica Moldova trebuie să renunțe la acțiunile discriminatorii la adresa instituțiilor media de limbă rusă, informează Mediafax.

Lavrov a făcut declarația în timpul unei conferințe de presă dedicată prezentării rezultatelor discuțiilor sale cu omologul său moldovean, Nicolae Popescu.

„Am evidențiat nevoia de respectare a drepturilor jurnaliștilor, a libertății presei și prevenirea politicilor discriminatorii. Fostul Guvern din Republica Moldova a dus o astfel de politică împotriva instituțiilor mass-media de limbă rusă“, a spus Lavrov.

Oficialul rus a adăugat că speră că autoritățile din Moldova nu vor permite impunerea unor restricții privind folosirea libii ruse. „Am adus în discuție necesitatea luării unor măsuri pentru păstrarea statutului limbii ruse în Moldova. Omologii noștri au luat acest lucru în considerare“, a spus ministrul.

Lavrov a adăugat că Rusia continuă să susțină eforturile oficialilor moldoveni de a păstra stabilitatea politică.

„Le-am spus colegilor moldoveni că prioritățile Rusiei în privința relațiilor bilaterale sunt sprijinirea suveranității Republicii Moldova, statutul său de țară nealiniată și sprijinirea eforturilor Guvernului de asigurare a stabilității la nivel intern“, a spus Lavrov.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele