Lăzăroiu: „Se numesc Uniunea Salvați România, dar când momentul e greu, s-o salveze PNL!”

169
4 minute de lectură
Sebastian Lăzăroiu. Foto: Facebook

Analistul Sebastian Lăzăroiu consideră că Uniunea Salvați România „se mișcă foarte prost” și își va pierde mulți alegători. Concluzia sa este că alianța USR-PLUS nu a știut cum să-și gestioneze succesul de la europarlamentare, făcând greșeli cum ar fi marșând pe ideea de a nu intra la guvernare și de a cere anticipate.

„Momentul cere să fi intrat la guvernare. Sigur că e foarte oportunist și comod. Care e diferența între ei și PSD? Că PSD zice: am făcut dezastru, faceți voi curățenie după noi. USR, care înseamnă Uniunea Salvați România (!!!!), domnule, salvează România! Dar nu în orice moment! Când momentul e greu, s-o salveze PNL!  Când momentul e mai ușor, adică la anul, vine USR și-o salvează”, a declarat într-un ton ironic, la Digi24, Sebastian Lăzăroiu. A continuat apoi: „Ar fi bine să avem un partid de opoziție pe veci. Și în 2100, eu n-o să mai fiu, poate nepoții mei, poate să voteze cu USR în opoziție”.

Sebastian Lăzăroiu a arătat de ce ideea cu anticipatele a devenit o simplă propagandă: „Într-adevăr, ce spun ei e corect: da, când nu mai corespund, într-o țară democratică, după alegerile europarlamentare, asta s-ar fi întâmplat, s-ar fi ajuns la alegeri anticipate. De ce? Pentru că inclusiv partidul aflat la guvernare, văzând că a scăzut de la 46 la 22 la sută, ar fi zis haideți să stopăm scăderea, pentru că dacă mai stăm un an ajungem la 10 la sută sau la 15 la sută și hai să facem acum alegeri, să conservăm ăsta 22. La noi, politicienii nu gândesc așa, ei gândesc de azi pe mâine. Deci, e corect în teorie, dar deja ce spun ei e propagandă. E propagandă ce fac. În fiecare zi spun: nu intrăm la guvernare, vrem anticipate, deși li s-a explicat – și cu argumente raționale – că în România nu se pot face anticipatele decât dacă există o majoritate în Parlament care vrea anticipate. Majoritatea de azi din Parlament nu vrea anticipate, pentru că PSD-ul ar fi dezavantajat de alegeri mâine – s-a redus la jumătate, iar jumătate din parlamentari pleacă acasă; ALDE nu intră în Parlament; Pro România abia a început să se construiască, nu vrea să intre acum în alegeri, mai vrea un an; deci, nu există majoritate pentru anticipate”, a explicat Sebastian Lăzăroiu.

În opinia analistului, USR se mișcă foarte prost și a gestionat incredibil de prost succesul de la europarlamentare, care a fost un mare succes, fiind vorba despre o alianță nouă, care a obținut 22 la sută din voturi. „În loc să fuzioneze repede, ei nici măcar alianță politică n-au făcut pentru prezidențiale, au făcut alianță electorală, adică și-a lăsat fiecare loc, ca la logodnă, ne logodim ca să nu divorțăm. După asta, s-au apucat să-și facă congres înainte de alegeri! Niciun partid din România nu-și face congres înainte de alegeri. De ce? Pentru că la congres cineva pierde, cineva câștigă. (…) Ăla care pierde își revine greu și nu se mobilizează în campania electorală pentru partid. Cea mai proastă decizie”, consideră Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat despre investigația RISE Project, care îl vizează pe candidatul la alegerile prezidențiale Dan Barna, Sebastian Lăzăroiu consideră că liderul USR ar trebui să-și clarifice singur problemele, cu atât mai mult cu cât e campanie electorală și poate da explicații.

Materialul integral poate fi citit pe site-ul Digi24.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele