Legalizarea cannabis scade consumul în rândul tinerilor

23
1 minut de lectură

Adolescenții sunt mai puțin predispuși să fumeze cannabis în locurile unde drogul a fost legalizat, sugerează un studiu realizat în Statele Unite, potrivit BBC.

Cercetătorii de la Universitatea Statului Montana au analizat statistici realizate pe elevi de liceu în intervalul 1993 – 2017.

Deși consumul drogului a crescut în rândul populației tinere în Statele Unite, adolescenții care fumează drogul sunt cu 10% mai puțini în statele unde utilizarea în scopuri recreative a fost legalizată.

Peste 30 de state americane au legalizat cannabis în scopuri medicale, în timp ce zece state permit utilizarea în scopuri recreative.

Cu toate acestea, drogul continuă să fie ilegal pentru persoanele sub 18 ani. Conform autorului studiului publicat în Jama Paediatrics, Mark Anderson, rezultatul studiului „ar trebui să elimine îngrijorările că legalizarea ar crește consumul în rândul adolescenților“.

Echipa lui Anderson a analizat datele obținute de la 1,4 milioane de adolescenți din Statele Unite, date colectate într-o serie de sondaje realizate anual de Centrul American pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele