Leo Varadkar despre Brexit: Londra e cea care trebuie să facă un compromis, nu UE

28
Foto: Bogdan Cristel
1 minut de lectură

Premierul irlandez, Leo Varadkar (foto), a declarat astăzi că Brexit este o problemă creată de Marea Britanie, astfel că ar fi cazul ca Londra, nu Uniunea Europeană, să facă anumite compromisuri, informează New York Times.

„Cred că deja am făcut multe compromisuri și încă nu este clar ce oferă Guvernul britanic Uniunii Europene și Irlandei, dacă ne cer să facem mai multe compromisuri“, le-a spus el reporterilor la Dublin.

„Cred că este nevoie de o schimbare în abordarea Guvernului britanic, care trebuie să înțeleagă faptul că Brexit este o problemă creată de ei. Acordul precedent a reprezentat deja o formulă de compromis. Nu au reușit să-l ratifice, așa că acum ar trebui să se pună problema ce sunt dispuși să ne ofere“, a explicat premierul.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană la 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Theresa May vrea renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele