Leyen avertizează că timpul de negocieri pentru Brexit este limitat: „Va trebui să prioritizăm lucrurile”

15
2 minute de lectură

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că nu este suficient timp pentru a negocia viitoarele relații între Marea Britanie și Blocul comunitar până la sfârșitul anului, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ursula von der Leyen a declarat că prioritatea Uniunii Europene este aceea de a păstra integritatea pieței unice și a uniunii vamale.

“Nu poate exista niciun compromis în această privință”, a declarat von der Leyen înainte de o întrevedere cu premierul britanic Boris Johnson.

Marea Britanie va urma legislația Blocului comunitar și va contribui în bugetul UE până la sfârșitul acestui an.

Dacă Londra nu va cere o extensie a perioadei de tranziție, relațiile comerciale între Marea Britanie și UE vor urma, începând din 2021, legile Organizației Mondiale a Comerțului sau un acord comercial încheiat până la sfârșitul anului.

Guvernul britanic a anunțat în acest context că nu își dorește o extindere a perioadei de tranziție post-Brexit.

“Fără o extindere a perioadei de tranziție, nu ne putem aștepta să convenim asupra fiecărui aspect privind noul parteneriat. Va trebui să prioritizăm lucrurile”, a declarat von der Leyen.

Aceasta a reiterat că Uniunea Europeană își dorește un nou parteneriat cu Marea Britanie, în care să existe “zero tarife și zero cote”.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele