Libertatea: Cum s-au fraudat, în toamna lui 2019, examenele prin care ajungi pilot

103
1 minut de lectură

Mai mulți candidați, care au dat examenul de licență de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română în luna august, au trucat testul, scrie Libertatea. Viitorii piloți au fotografiat testele grilă și au postat imaginile pe un grup WhatsApp și au primit răspunsurile corecte de la alte persoane, de pe telefoane din afara clădirii.

Examenele de admitere de la Autoritatea Aeronautică Civilă și la Școala de Aviație civilă se dau la 9 materii. Atât la Școală, cât și la Autoritate, mulți dintre viitorii piloți au copiat la toate cele 18 teste. Candidații au fotografiat foaia de examen cu întrebări de tip grilă, la intrarea în sală și au postat imaginea pe un grup de WhatsApp.

„Colegii rămași afară, folosindu-se de informații de la specialiști sau de cursuri, au trimis răspunsurile corecte”, a explicat unul dintre candidați pentru Libertatea. Din discuțiile de pe grup, reiese că unii dintre ei n-au nici măcar noțiuni elementare de aviație, cum ar fi oprirea motorului unui avion.

Conducerea Autorității Aeronautice Civile a numit o comisie internă care va analiza situația, iar până atunci, procesul de licențiere pentru pilot PPL pentru toți cei promovați a fost suspendat.LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele